Tapahtumat

Päivitämme tälle sivulle ajankohtaiset tiedot tulevista tapahtumista.


Kuntavierailu Ähtäriin 17.–18.6. – teemoina veistoskummi-toiminta ja Adoptoi monumentti -hanke

Ähtärin kuntavierailun kuvituskuva.

Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävä järjestää kuntavierailun Ähtärin kaupunkiin 17. –18.6.2021

Kuntavierailun ensimmäisenä päivänä, torstaina 17.6. tutustutaan Ähtärin vapaa-aikatoimenjohtaja Marika Puntalan johdolla Ylävedet-veistoksen kummitoimintaan. Teos siirrettiin nykyiselle paikalleen Ähtärin keskustaan matkailualueelta talkoovoimin vuonna 2017. Monumentaalisen vesiveistoksen vuotuisista ylläpitokuluista vastaa Ähtärin kaupunki joka kolmas vuosi ja kaksi välivuotta hoidetaan kummien avulla: yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt voivat ottaa kummivuoron tai jakaa sen.

Lisäksi tutustutaan viime kesänä avattuun Kultainen kori -esiintymislavaan, jonka kaupunki toteutti arkkitehtikilpailun ja sponsoritoiminnan avulla. Ähtärin kaupunki teki lavan pohjan ja perustat, mutta kutsui yhteisön mukaan luomaan lavan rakenteita. Yhteistyökumppaneille oli tarjolla kolmea eri suuruista sponsoripakettia erilaista näkyvyyttä vastaan. 

Toisen vierailupäivän 18.6. teemana on kulttuuriperintötoiminta ja erityisesti valtakunnallinen Adoptoi monumentti -hanke, joka on vapaaehtoisuuteen perustuvaa vanhojen rakennusten ja muinaisjäännösten hoitamista ja vaalimista. Skotlannista Tampereelle rantautuneesta hankkeesta tulee kertomaan Pirkanmaan maakuntamuseon päällikkö Anna Lyyra-Seppänen. 

Vierailu on tarkoitettu kuntien kulttuuripalvelujen edustajille, ja vierailulle haetaan erillisellä hakulomakkeella. Tarkempia tietoja kuntavierailulle hakemisesta saa sähköpostitse.

Vallitsevien kokoontumisrajoitusten vuoksi voimme ottaa kuntavierailulle enimmillään 12 osallistujaa. Toisen vierailupäivän puheenvuoro striimataan suorana Teams-alustan kautta kaikille kiinnostuneille, jotka eivät pääse paikan päälle. 


Virtuaaliset Yhteistuumin-aamukahvit 20.5.

Valtakunnallinen Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävä kutsuu jälleen kunta-alan kulttuuriammattilaiset virtuaaliseen kahvihuoneeseensa torstaina 20.5. klo 8.45–9.30.

Aamun tapaamisen teemana on kulttuurikasvatus. Kuulemme Espoon kaupungin esi- ja perusopetuksen kulttuuri- ja liikuntakasvatussuunnitelma KULPS:ista ja sen laajentumismahdollisuuksista toisen asteen oppilaitoksiin. Kuulemme myös, mikä rooli palvelumuotoilulla on kehitysyhteistyössä.

Aiheesta kertovat Espoon kaupungin kulttuurin tulosyksikön palvelukoordinaattori Elina Harlas ja suunnittelija Marika Torniainen, ja sitä kommentoi opetustoimen koulutussuunnittelija Anna Kilpeläinen.

Yhteistuumin-aamukahvit on suunnattu ensisijaisesti Suomen kunnissa työskenteleville kulttuuri- ja taidealan ammattilaisille.. Tilaisuus järjestetään Teams-alustalla. Voit tilata itsellesi linkin tilaisuuteen tästä. Ota kuppi kuumaa, ja siirry virtuaaliseen kahvihuoneeseen!


Kuntavierailu Rovaniemelle 27.–28.5. – teemoina Kunnan Pojat, kahden toimialan tuottaja-toimintamalli ja kuntien kulttuuristrategiat

Yhteistuumin-kuntavierailun kuvituskuva.

Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävä järjestää kesän 2021 ensimmäisen kuntavierailun Rovaniemelle 27. –­28.5.2021.

Kuntavierailun ensimmäisenä päivänä, torstaina 27.5. tutustutaan rytmiorkesteri Kunnan Poikien toimintaan. Kunnan Pojat on Rovaniemen kaupungin oma yhtye ja kulttuuripalveluiden hyvinvointipalvelu. Kunnan Pojat koostuu palkkatuella työllistetyistä ammattimuusikoista, jotka esiintyvät muun muassa päiväkodeissa, palvelutaloissa sekä hoito- ja hoivalaitoksissa. Samalla esitellään Rovaniemen kaupungin kahden toimialan tuottaja-toimintamallia ja yhteistyötä perusturvan kanssa.

Toisen vierailupäivän, perjantain 28.5. teemana on kuntien kulttuuristrategiat. Tutustumme esimerkkinä Rovaniemen tuoreeseen kulttuuriohjelmaan. Pohdimme, millainen on hyvä kulttuuristrategia ja millaista kehittämistyötä se vaatii. Aiheesta keskustelevat Rovaniemen kaupungin palvelualuepäällikkö Merja Tervo, Espoon kaupungin kulttuurijohtaja Susanna Tommila ja kulttuuripäällikkö Tiina Kasvi.

Kuntavierailu on tarkoitettu kuntien kulttuuripalvelujen edustajille, ja vierailulle haetaan erillisellä hakulomakkeella. Tarkempia tietoja hakemisesta saa sähköpostitse.

Vallitsevien kokoontumisrajoitusten vuoksi voimme ottaa kuntavierailulle enimmillään 12 osallistujaa. Perjantain osio striimataan suorana kaikille kiinnostuneille, jotka eivät pääse paikan päälle.