Tapahtumat

Päivitämme tälle sivulle ajankohtaiset tiedot tulevista tapahtumista.


Virtuaalivierailu Kuopioon 5.10. – teemana kulttuurikasvatustoiminta

Kuvituskuva Kuopioon 5.10. virtuaalivierailulle.

Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävä vierailee virtuaalisesti Kuopiossa tiistaina 5.10.2021 klo 13–15. Iltapäivän aikana tutustutaan kahteen Kuopion kaupungin kulttuurikasvatusmalliin, Kiitos kaveruudelle -draamatoimintaan ja varhaiskasvatuksen AvoT-taidekasvatusmalliin.

Vierailun aluksi kuulemme lyhyen esittelyn Kuopion kaupungin kulttuuripalveluista kansalaistoiminnan palveluiden päällikkö Kati Vähäsarjalta. Tämän jälkeen tutustumme Kiitos kaveruudelle -draamatoimintaan, jonka tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten vuorovaikutus- ja kaveritaitoja ja siten ennaltaehkäistä kiusaamista. Toiminnasta kertoo draamakasvattaja Anni Marin.

Kuulemme myös toisesta hyvästä käytänteestä, AvoT-taidekasvatusmallista. Sitä esittelee Mervi Eskelinen Lastenkulttuurikeskus Lastusta. AvoT-mallissa taidekasvatus on sulautettu osaksi varhaiskasvatusta, ja taidekasvattaja työskentelee lapsiryhmässä kahdeksan viikon ajan. Mallin tavoitteena on vahvistaa lasten kulttuurisia oikeuksia sekä osallisuutta ja hyvinvointia.

Vierailu on suunnattu ensisijaisesti kuntien kulttuuripalvelujen ammattilaisille. Voit ilmoittautua vierailulle sähköpostitse yhteistuumin@espoo.fi.