Tapahtumat

Päivitämme tälle sivulle ajankohtaiset tiedot tulevista tapahtumista.


Elokuun kuntavierailut Lappeenrantaan 12.–13.8. ja Saloon 26. –27.8. – teemoina julkinen taide ja Kulttuurikumppanit -konsepti

Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävä järjestää elokuussa kaksi ajankohtaista ja kiinnostavaa kuntavierailua. Ensimmäinen niistä järjestetään Lappeenrantaan, ja elokuun lopussa matkaamme Saloon.

Lappeenrannan kuntavierailu 12.–13.8.

Lappeenrannan kuntavierailun ensimmäisenä päivänä torstaina 12.8. sukelletaan syvälle julkiseen taiteeseen ja prosenttiperiaatteeseen, kun Taiteen edistämiskeskuksen erityisasiantuntija Henri Terho kertoo mitä kaikkea julkinen taide voi olla, miten teoksia valitaan ja miten koko prosessi kustannetaan. Lisäksi Henri esittelee prosenttitaiteen pääperiaatteet ja uusimmat kuulumiset. Tämä osio striimataan livenä kautta kaikille kiinnostuneille, jotka eivät pääse paikan päälle.

Lappeenrannan toisena päivänä perjantaina 13.8. Kaakon Taiteen taidejohtajana toiminut Anna Vilkuna esittelee alueellista kehittämistehtävää ja Taiteen paikka -hanketta. Lappeenrannan asukkaat ovat ensin ilmiantaneet paikkoja, joissa haluaisivat nähdä taidetta ja sen jälkeen paikalliset kuvataiteilijat ovat luoneet teoksia näihin paikkoihin. Tuoretta taidetta voi nähdä sähkökaapeissa, muuntajissa, parkkihallissa ja terveyskeskuksessa.

Salon kuntavierailu 26. –27.8.

Salon kuntavierailun ensimmäisenä päivänä torstaina 26.8. tutustutaan kaksi vuotta sitten perustettuun Kulttuurikumppanit-konseptiin, joka on salolaisten kulttuuriyhdistysten yhteistyöelin ja toimii vuorovaikutuksessa Salon kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa. Toiminnan tavoitteena on vahvistaa koko kaupungin kulttuuritoimintaa tukemalla kulttuuriyhdistysten ja eri taidemuotojen kehittymistä ja yhteistyötä. Salon kaupungin puolelta asiaa esittelee vapaa-aikajohtaja Hilpi Tanska ja kulttuurituottaja Suvi Aarnio. Ääneen pääsevät myös Kulttuurikumppanien jäsenet SaloJazz ry:stä, EtnoSalo ry:stä ja Salon Teatteri ry:stä.

Lisäksi tehdään retki Wiurilan kartanoon ja kesän taidenäyttelyyn. Kartanoaluetta ja näyttelyä esittelevät Wiurilan kesä -näyttelyn kuraattorityöryhmä Jaana Saario, Satu-Maaria Mäkipuro ja Johanna Sarparanta.

Toisen vierailupäivän, perjantain 27.8., teema on nimeltään ”Ruukin patruunat ja keppikerjäläiset”. Julkisen kulttuurirahoituksen tulevaisuudennäkymät herättävät aiheellista huolta. Taiteen edistämiskeskuksen erityisasiantuntija Antti Huntus luennoi rahoituksen teemasta ja johdattelee työpajaan, jossa etsitään yhdessä luovia ratkaisuja kunnallisten taide- ja kulttuuripalvelujen rahoittamiseksi myös heikompina aikoina. Tämä osio striimataan livenä kaikille kiinnostuneille, jotka eivät pääse paikan päälle.

Vierailut on tarkoitettu kuntien kulttuuripalvelujen edustajille, ja vierailuille haetaan erillisillä hakulomakkeilla. Tarkempia tietoja kuntavierailuille hakemisesta saa sähköpostitse. Vallitsevien kokoontumisrajoitusten vuoksi voimme ottaa kuntavierailulle enimmillään 12 osallistujaa.