Menneet tapahtumat

Virtuaalinen kuntavierailu Sodankylään ja Posiolle 4.3.
‒ teemana kulttuuriperintö ja digitalisaatio

Kuvituskuva virtuaaliselle kuntavierailulle.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi järjestämme kuntavierailuja nyt keväällä virtuaalisina. Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävä järjesti ensimmäisen virtuaalisen kuntavierailunsa Sodankylään ja Posiolle 4.3.2021 klo 9‒11. Teemana oli kulttuuriperintö ja digitalisaatio.

Tutustuimme ensimmäisellä virtuaalivierailulla kahteen hyvään toimintamalliin Sodankylässä ja Posiolla. Sodankylän kulttuurisihteeri Merja Leinonen ja Museo-Galleria Alarieston museojohtaja Marika Välimaa esittelivät Vauhdin hurmaa Sompiossa -hankkeen, joka on mahdollistanut Alarieston ja Kotiseutumuseon digitaaliset näyttelyt. Posion kunnan kirjasto-kulttuurijohtaja Virva Jakkula tutustutti vierailijat VirtuaaliPosio-mediaoppaaseen, joka esittelee alueen kulttuuriperintöä digitaalisessa muodossa.

Kuntavierailut on tarkoitettu ensisijaisesti kuntien kulttuuripalvelujen edustajille.


Virtuaaliset Yhteistuumin-aamukahvit 2.3.

Valtakunnallinen Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävä kutsui kunta-alan kulttuuriammattilaiset ensimmäiseen virtuaaliseen kahvihuoneeseensa ti 2.3. klo 8.45-9.30.

Aamun tapaamisessa kuultiin terveiset pohjoisesta, kun Oulun kaupungin vastaava tuottaja Ville-Mikko Sikiö kertoi opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamasta Kaupunginosataiteilija-hankkeesta, jossa toteutetaan yhteisöllisiä taideprojekteja Oulun eri kaupunginosissa.

Yhteistuumin-aamukahvit on suunnattu ensisijaisesti Suomen kunnissa työskenteleville kulttuuri- ja taidealan ammattilaisille.


Yhteistuumin enemmän kulttuuria kuntiin 3.11. webinaarikuva

Yhteistuumin-webinaari 3.11.2020

Espoon kaupungin kulttuuriyksikkö ja opetus ja kulttuuriministeriön rahoittama valtakunnallinen Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävä järjestivät tiistaina 3.11.2020 webinaarin teemalla ”Yhteistuumin – Enemmän kulttuuria kuntiin”. Webinaarissa pureuduttiin kuntien ja niiden järjestämien kulttuuripalvelujen nykytilaan ja tulevaisuuteen asiantuntijapuheenvuoroissa ja keskustelutyöpajoissa.

Silvia Hosseinin juontamassa webinaarissa kuultiin puheenvuoroja muun muassa tulevaisuudentutkijalta, Cuporelta, Taiteen edistämiskeskukselta, opetus- ja kulttuuriministeriöltä sekä suoraan kuntakentältä.

Webinaarin tallenteet ovat katsottavissa YouTubesta.